Τα πινέλα του μακιγιάζ: Who is who?

Γεια σας! Πώς είστε; Το ξέρω πως χάθηκα από εδώ αλλά και από τα δικά σας blog τα οποία παρακολουθούσα πού και πού όποτε προλάβαινα ακ...

Γεια σας!
Πώς είστε; Το ξέρω πως χάθηκα από εδώ αλλά και από τα δικά σας blog τα οποία παρακολουθούσα πού και πού όποτε προλάβαινα ακόμα κι αν δεν άφησα κάποιο σχόλιο. Πολύ τρέξιμο με την ορκωμοσία και τη μετακόμιση η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει συν κακή ψυχολογία και γενικά δεν συμμαζεύεται.

Στο θέμα μας. Όταν παλιότερα είχα απορία σε τι χρησιμεύει το κάθε πινέλο και ποια είναι τα βασικά πινέλα του μακιγιάζ έψαχνα σχετικά post στο internet και δεν έβρισκα αρκετά κατατοπιστικά. Βέβαια τώρα μπορώ να πω πως έχω εντοπίσει αρκετά. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω τα πινέλα που χρησιμοποιώ στο μακιγιάζ πιο συχνά ή πιο σπάνια και πώς εγώ τα χρησιμοποιώ σε περίπτωση που και κάποιες από εσάς έχετε παρόμοιες απορίες με εμένα. Όπως και σε κάθε τέτοιο "εξειδικευμένο" θέμα όμως θα ξαναπώ πως για οποιαδήποτε πατάτα πετάξω  θα χαιρόμουν πολύ αν μία (ή ένας) επαγγελματίας του είδους μας έδινε τα φώτα του και με διόρθωνε με κάποιο σχόλιο! :) 

Για αρχή θα σας πω ότι τα πινέλα μου θα τα χωρίσω σε δύο βασικές κατηγορίες, τα πινέλα του προσώπου και τα πινέλα των ματιών. Και θα ξεκινήσω με τα πινέλα για το πρόσωπο.

1. Το πινέλο για το foundation.
Το συγκεκριμένο που έχω είναι της Beautique το νούμερο 26 και το αγόρασα από τα H.C. γύρω στα 5,5 €. Όπως βλέπετε είναι πλατύ και πλακέ και δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακό για να είναι σχετικά σταθερό αλλά φυσικά ούτε και να γρατζουνάει. Το συγκεκριμένο όταν το πρωτοχρησιμοποίησα το μίσησα μέχρι που έμαθα πώς πρέπει να το χρησιμοποιώ, δηλαδή ταμποναριστά με γρήγορες και μαλακές κινήσεις και όχι να το τραβάω δεξιά- αριστερά σαν να βάφω κανένα τοίχο (:/), οπότε το λάτρεψα. Αυτό που με βολεύει λοιπόν πάρα πολύ είναι να βάζω μια μικρή ποσότητα foundation σε όλα τα σημεία του προσώπου και να το απλώνω καλά με αυτό το πινέλο ταμποναριστά με μικρές κινήσεις.

2. Το πινέλο του concealer.
Μοιάζει λίγο με μινιατούρα του πινέλου για το foundation. Είναι κι αυτό πλακέ και πλατύ, σταθερό αλλά σε μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από πινέλο ματιών. Την εφαρμογή του concealer την κάνω επίσης ταμπνοναριστά όπως ακριβώς και προηγουμένως με το foundation. Το συγκεκριμένο πινέλο είναι της Cala και η τιμή του είναι γύρω στα 4 €.

3. Το πινέλο της πούδρας.
Λίγο πολύ γνωστό σε όλες το πινέλο της πούδρας είναι ένα μαλακό, φουντωτό πινέλο. Εγώ χρησιμοποιώ ένα πινέλο kabuki της Foxy (γύρω στα 6,5 €) που προορίζεται κυρίως για ρουζ και bronzer αλλά εμένα προσωπικά με έχει βολέψει πολύ για την εφαρμογή της πούδρας. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποιος είναι ακριβώς ο σωστός τρόπος εφαρμογής της πούδρας αλλά αυτό που με βολεύει πάρα πολύ είναι να την απλώνω ταμποναριστά, κυρίως στη ζώνη Τ, γιατί κατά τη γνώμη μου έχει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Το πινέλο για το ρουζ.
Επίσης γνωστό, παρόμοιο με το πινέλο της πούδρας αλλά λίγο μικρότερο. Βοηθάει να απλώσουμε το ρουζ σε μορφή πούδρας στα μήλα. Γενικά το ρουζ βέβαια είναι ένα μπέρδεμα, που θα το βάλεις, μη βάλεις παραπάνω και φαίνεσαι σαν κλόουν κ.λπ. κ.λπ. Εγώ απλά προσπαθώ να βάζω μικρές ποσότητες σιγά σιγά με το πινέλο δημιουργώντας μια διαγώνια περιοχή από το κόκκαλο των ζυγωματικών μέχρι μια νοητή γραμμή από την άκρη των χειλιών μου όταν χαμογελάω μέχρι σχεδόν το αφτί (χωρίς βέβαια να περνάω μέσα από τη γραμμή έκφρασης στο στόμα) ή πιο απλά στην περιοχή που "φουσκώνει" όταν χαμογελάμε. Κατά τη γνώμη μου η μέθοδος "ρουφάω τα μάγουλα και βάζω ρουζ πάνω από τα λακκάκια" δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πινέλο που χρησιμοποιώ εγώ το είχα αγοράσει από τα H.C. (δεν θυμάμαι τιμή) και είναι ένα πινέλο ρουζ με καπάκι που είναι βολικό γιατί δεν σκονίζεται απλά ίσως είναι λίγο πιο μικρό απ' ότι θα με βόλευε γι' αυτό μερικές φορές καταφεύγω και στο πινέλο της πούδρας. Όμως με βολεύει απίστευτα στην εφαρμογή του bronzer που δεν θέλω να το απλώνω σε μεγάλες περιοχές. 

Και συνεχίζουμε με τα πινέλα των ματιών....
5.Τα πινέλα για την εφαρμογή των σκιών.
Για την εφαρμογή των σκιών χρησιμοποιώ πέντε πινέλα, τα τρία από τα οποία οπωσδήποτε κάθε φορά και τα άλλα δύο πιο σπάνια.
α) Το τρίχινο πινέλο. Αυτό το πινέλο μοιάζει θα έλεγα με το πινέλο για το concealer μόνο που είναι λίγο πιο μαλακό και με βολεύει πολύ για την εφαρμογή της σκιάς στο κινητό βλέφαρο. Το συγκεκριμένο ήταν από ένα σετ με πινέλα (αν θυμάμαι ήταν δώρο με κάτι άλλο) αλλά έχει βγει πάρα μα πάρα πολύ καλό.
β) Το blender. Έχει στρογγυλεμένη άκρη και είναι βολικό για την εφαρμογή της σκιάς στην εξωτερική γωνία και το κόκκαλο αλλά την ανάμειξη και το σβήσιμο των σκιών. Το συγκεκριμένο είναι της essence το smokey eyes brush και η τιμή του είναι γύρω στα 2 €.
γ) Το applicator. Το κλασσικό σφουγγαράκι νομίζω είναι το πιο γνωστό πινέλο για τα μάτια. Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως για την εφαρμογή της σκιάς κάτω από το φρύδι. Και γενικά δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί δεν το θεωρώ πολύ ανθεκτικό πινέλο ακόμα κι είναι από τα πιο ακριβά. Το συγκεκριμένο το είχα πάρει από τα sephora γύρω στα 4 € αν θυμάμαι καλά.
δ) Το πινέλο για τις γωνίες. Είναι ένα τρίχινο ασύμμετρο πινέλο που βοηθάει πολύ στην εφαρμογή της σκιάς την εξωτερική γωνία του ματιού. Εγώ προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά εκτός κι αν θέλω να τραβήξω αρκετά τη σκιά προς τα πάνω (που είναι too much οπότε το κάνω πάαααρα πολύ σπάνια). Αυτό είναι επίσης από σετ με πινέλα που υποτίθεται ότι ήταν επαγγελματικό αλλά έχει βγει επίσης πολύ καλό.
ε) Το πινέλο για τις λεπτομέρειες. Είναι αρκετά λεπτό και εμένα μου θυμίζει πινέλο για τα χείλια. Το χρησιμοποιώ για τις λεπτομέρειες στην εξωτερική γωνία αλλά και στο κάτω βλέφαρο. 

6. Το πινέλο για το eyeliner. 
Τελευταίο άφησα το πινέλο για το gel eyeliner της essence (2 €) το οποίο χρησιμεύει στην εφαρμογή του eyeliner σε μορφή gel που είναι σε βαζάκι. Το συγκεκριμένο που είναι ασύμμετρο είναι αρκετά βολικό.

Αυτά λοιπόν είναι πάνω κάτω τα πινέλα που χρησιμοποιώ τα οποία φυσικά δεν είναι τα μόνα, υπάρχουν χίλια δυο άλλα για τα οποία όμως δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα πράγματα μια και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Γενικά πάντως κατά τη γνώμη μου το κάθε πινέλο έχει ένα εύρος χρήσης, δηλαδή για όποιο συγκεκριμένο σημείο κι αν προορίζεται νομίζω είναι διακριτική ευχέρεια της κάθε μιας μας να το χρησιμοποιήσει όπως τη βολεύει μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο βέβαια.

Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή η ανάρτηση και σύντομα θα ακολουθήσει και μία για τον καθαρισμό των πινέλων.
Πολλά φιλιά και να περνάτε υπέροχα! :)

You Might Also Like

13 σχόλια

 1. πολυ χρησιμο και πολυ κατατοπιστικο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλώς σας βρήκα! Πολύ ωραίο άρθρο και κατατοπιστικότατο!
  http://art-of-hand.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό μήνα και καλή σταδιοδρομία εύχομαι!! πολύ χρήσιμες οι συμβουλές!! κι εγώ κάποια από αυτά που έχεις δεν τα χρησιμοποιώ, ειδικά αυτό για τις γωνίες μου φαίνεται λίγο σκληρό! Το foundation συνήθως το απλώνω με τα δάχτυλα, με μπερδεύει λίγο το πινέλο για τόσο μεγάλη επιφάνεια.. φιλάκια! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ! :) Νομίζω ότι είναι και λίγο θέμα συνήθειας τα πινέλα! Εμένα πλέον με βολεύουν τόσο πολύ δεν μπορώ να βαφτώ χωρίς αυτά!
   Φιλιάκια!

   Διαγραφή
 4. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανάρτηση!! Αναμένω την επόμενη με τον καθαρισμό τους!! Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ευχαριστώ πολύ! :) Θα έρθει πολύ σύντομα και η επόμενη! :)
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 5. Yperoxo review!!!
  sou exo kati endiaferon, perna apo to blog mou na deis poio magazaki molis anoixe!!!!
  http://www.beauty-is-within.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. poly wraio post...an kai egw xrhsimopoiw mono ta vasika pinela prepei na eimai enhmerh gia ola.

  http://iwannaja.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ! :) Τα βασικά πινέλα νομίζω είναι τα μόνα χρήσιμα στο καθημερινό μακιγιάζ. Τα υπόλοιπα είναι για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις!

   Διαγραφή
 7. <3 <3 latrevw to post latrevw ta pibela genikotera *_*

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Polyyy kalo pragmatika me voh9hses..eidika to pinelo tou make up mallon 9a to agorasw kai egw :))
  eimai protara sto blog mou an 9eleis kai exeis xrono episkepsou to :))
  mrsbrightside1.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή