Μανικιούρ στο σπίτι!

Γεια σας κορίτσια! Τι κάνετε; Εγώ πέρασα μια full εβδομάδα με αρκετά ψώνια (θα κάνω σύντομα haul ;)) και άφησα για τελευταία στιγμή την ...

Γεια σας κορίτσια!
Τι κάνετε; Εγώ πέρασα μια full εβδομάδα με αρκετά ψώνια (θα κάνω σύντομα haul ;)) και άφησα για τελευταία στιγμή την ανάρτηση του Σαββατοκύριακου! 
Στη σημερινή ανάρτηση θα σας πω πως να κάνετε εύκολα και γρήγορα μανικιούρ στο σπίτι! ;)
Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά...
*1 μπολάκι με χλιαρό προς ζεστό νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι
*1 καθαρή πετσέτα χεριών
*1 ελαφρόπετρα (η τεχνητή που είναι σαν τουβλάκι θα σας βολέψει καλύτερα αν παρόλα αυτά έχετε φυσική προσπαθήστε με αυτή) 
*1 λίμα
*βουρτσάκι για μανικιούρ (προαιρετικά)
*λαδάκι για τις παρανυχίδες (προαιρετικά)
*1 ξυλάκι για τα πετσάκια
*1 buffer ή λίμα πολλών όψεων (υπάρχουν με 2 έως 4 όψεις απ' όσο ξέρω) (προαιρετικά)
*ενυδατική κρέμα χεριών
*μανό

Σε αντίθεση εδώ με το πεντικιούρ που πρώτα μουλιάζουμε και μετά φτιάχνουμε τα νύχια εδώ πάει κάπως ανάποδα όταν επιχειρούμε να κάνουμε μανικιούρ στο σπίτι. Έτσι λοιπόν τα βήματα είναι κάπως έτσι...
*Πρώτα απ' όλα δίνετε σχήμα στα νύχια σας με μία λίμα (προτιμήστε τη χάρτινη). Εμένα προσωπικά με βολεύει στα χέρια καλύτερα η μπανάνα από την κλασσική εσείς επιλέξτε όποια σας κάνει καλύτερα. Η κίνηση που θα κάνετε εξαρτάται από το σχήμα που πρέπει να δώσετε. Αν θέλετε τετράγωνα νύχια λιμάρετε κάνοντας τελείως οριζόντια κίνηση με ανεπαίσθητη κλίση δεξιά και αριστερά. Αν τα θέλετε τετράγωνα με στρογγυλεμένες άκρες κάνετε το ίδιο αυξάνοντας ελάχιστα την κλίση. Τέλος αν θέλετε τα νύχια σας να είναι οβάλ, δηλαδή τελείως στρογγυλεμένα στο πάνω μέρος λιμάρετε με ακόμα μεγαλύτερη κλίση. Γενικά να είστε συντηρητικές με τη λίμα και να τα κάνετε λίγο λίγο ελέγχοντας κάθε φορά το σχήμα για να μην καταλήξετε να έχετε φάει τα νύχια σας με τη λίμα μέχρι κάτω κάτω. Επίσης παίζει ρόλο ο τρόπος που την κρατάτε. Να την πιάνετε από την άκρη χαλαρά χωρίς να τρίβετε με μανία τα νύχια σας. Όσο πιο απαλά τόσο καλύτερα και ας σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.
*Διώξτε στη σκόνη που δημιουργήθηκε με το λιμάρισμα με το βουρτσάκι ή απλά σκουπίστε τα νύχια σας με ένα καθαρό χαρτομάντιλο.
*Και ήρθε η ώρα για το νερό. Βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα στο μπολάκι για περίπου 5-10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε τα καλά με την πετσέτα.
*Αν έχετε λαδάκι βάλτε το γύρω από τα νύχια (διαφορετικά φτάνει και το μούλιασμα στο νερό) και με το ειδικό ξυλάκι σπρώξτε πολύ μαλακά τα πετσάκια προσέχοντας μην τραυματιστείτε και μην βγάλετε το τελευταίο πετσάκι που βρίσκεται στη βάση του νυχιού (αυτό το χρειάζεται το νύχι μας γιατί το προστατεύει από μικρόβια και μολύνσεις).
*Όπως και στο πεντικιούρ αποφύγετε να κόβετε δεξιά αριστερά τα πετσάκια παρά μόνο αν υπάρχει κάποια πολύ εμφανής και ενοχλητική παρανυχίδα που δεν βγήκε με το ξυλάκι. Και στα χέρια όπως και στα πόδια αποφύγετε γενικά μεταλλικά εργαλεία και τροχούς με τα οποία μπορεί να τραυματιστείτε.
*Με τη ελαφρόπετρα τρίψτε απαλά το δέρμα γύρω από τα νύχια σας. Χρησιμοποιείστε διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείτε στα πόδια.
*Με τη λίμα πολλών όψεων τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών με τη σειρά που πρέπει (λείανση, γυάλισμα). Αν δεν είστε παρόλα αυτά σίγουρη ή δεν έχετε τέτοια λίμα καλύτερα να παραλείψετε αυτό το βήμα και μην τρίψετε τα νύχια σας με την κοινή λίμα (το είχα κάνει παλιότερα λόγω άγνοιας γι' αυτό το επισημαίνω).
*Σκουπίστε τα χέρια σας με την πετσέτα και στο σημείο αυτό μπορείτε να κάνετε ένα scrub. Το κλασσικό με ζάχαρη και λάδι είναι ό,τι πρέπει.
*Αφού τελειώσετε και με το scrub (το οποίο δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε φορά), απλώστε στα χέρια σας μια ενυδατική κρέμα.
*Όταν η κρέμα στεγνώσει περάστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα για να φύγει η περιττή λιπαρότητα και πιάστε δουλειά με τα μανό. ;)
*Όπως στο πεντικιούρ ακολουθείτε την ίδια σειρά, base coat-2 στρώσεις χρώμα-top coat. Πιο αναλυτικά για τα μανό μπορείτε να διαβάσετε στο post με το πεντικιούρ.
*Όταν στεγνώσει το μανό καθαρίστε προσεκτικά με μια μπατονέτα και λίγο ασετόν αν τυχόν έχετε λερώσει τα νύχια σας γύρω γύρω.
Αυτά είναι πάνω κάτω τα βήματα και από κει και πέρα έχετε άπειρες επιλογές με σχεδιάκια, στρασάκια, σφραγίδες κλπ κλπ αν θέλετε κάνετε τα νύχια σας πιο παιχνιδιάρικα και εντυπωσιακά.

Οι κανόνες υγιεινής είναι πάνω κάτω παρόμοιοι με του πεντικιούρ, δηλαδή απολυμαίνετε τα εργαλεία πριν και μετά τη χρήση, μη χρησιμοποιείτε σε πόδια και χέρια εργαλεία που δεν μπορούν απολυμανθούν (όπως χάρτινες λίμες) και μη μοιράζεστε τα εργαλεία σας με άλλα άτομα.
Αυτά λοιπόν από μένα κορίτσια! Ελπίζω να σας βοήθησα με τα βήματα που σας έδωσα, τα οποία είναι ακριβώς αυτά που ακολουθώ κι εγώ μια φορά την εβδομάδα (ή μάλλον ακολουθούσα γιατί τελευταία το έχω παρατήσει λίγο το σπορ). Και όπως πάντα λέω, ελπίζω κάποια ειδική να μας δώσει τα φώτα της και να προλάβει την οποιαδήποτε δική μου πατάτα!
Να προσέχετε και να έχετε ένα υπέροχο βράδυ!
Πολλά φιλιά! :) 

You Might Also Like

5 σχόλια