Για τα μάτια σας και μόνο! : Κεφάλαιο "Βλεφαρίδες"

Γεια σας κορίτσια! Τι ωραία μέρα που είναι σήμερα! Άνοιξη στο full ! Είμαι παιδί της άνοιξης βλέπετε και λατρεύω κάτι τέτοιες μέρες! Κα...


Γεια σας κορίτσια!
Τι ωραία μέρα που είναι σήμερα! Άνοιξη στο full! Είμαι παιδί της άνοιξης βλέπετε και λατρεύω κάτι τέτοιες μέρες! Και σήμερα μου έκανε το χατίρι κι ο καιρός λόγω γενεθλίων μάλλον! Νομίζω μετά από 3 χρόνια δεν ψυχοπλακώνομαι που μεγαλώνω (από τα 19 άρχισε το κακό! :Ρ). Μέχρι χθες το βράδυ κοίταζα τις γραμμές έκφρασης στον καθρέφτη (και είναι πολλές αφού έχω την «κακή» συνήθεια να κάνω γκριμάτσες όταν μιλάω, να χαμογελάω πολύ… είμαι εκφραστικό άτομο πανάθεμά με! :Ρ) και αγχωνόμουν αλλά σήμερα στα 22  χαίρομαι! Γενικά μ’ αρέσουν πολύ αυτές οι ηλικίες που έχουν το ίδιο νούμερο στη σειρά. Βέβαια στα 33 μη με ρωτήσετε αν θα χαίρομαι! :Ρ

Τέλος πάντων! Στο θέμα μας τώρα… Σήμερα θα σας μιλήσω για τις βλεφαρίδες. Θα σας δώσω κάποια tips ώστε να δυναμώσουν και  να δείχνουν πιο πυκνές και μακριές ή απλά ακόμα κι αν έχετε πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, πώς να τις ξεκουράσετε αν έχουν εξασθενήσει από τη μάσκαρα, τα ψαλιδάκια κλπ. Και φυσικά θα σας μιλήσω και για το πώς συντηρούμε τη μάσκαρα, πότε την πετάμε στα σκουπίδια και γενικά πώς μπορούμε να την κάνουμε πιο αποδοτική.

Θα ξεκινήσω με tips τα οποία βοηθάνε τις βλεφαρίδες σας να ανακάμψουν αν έχουν εξασθενήσει. Κάποια από τα παρακάτω θα ήταν καλό να τα κάνετε συνέχεια κάποια άλλα αρκεί να τα κάνετε για ένα μήνα όταν νιώσετε ότι οι βλεφαρίδες σας το χρειάζονται.

1. Αποχή από το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες για ένα μήνα! Ξέρω ότι σε κάποιες που αγαπούν αυτό το εργαλείο ακούγεται ακατόρθωτο. Προσωπικά δεν το συμπαθώ. Ζήτημα να το χρησιμοποιήσω πλέον 2 με 3 φορές μέσα στο μήνα. Για εσάς όμως που το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ή πολύ συχνά θα έκανε πολύ καλό στις βλεφαρίδες σας να κάνετε ένα μήνα αποχή.
2. Αποφύγετε για ένα μήνα τα αδιάβροχα προϊόντα για τα μάτια. Εκτός  του ότι τα αδιάβροχα προϊόντα και κυρίως η μάσκαρα αφυδατώνουν τις βλεφαρίδες, η πίεση που ασκούμε μετά στα μάτια μας για να βγάλουμε το μακιγιάζ κάνει τις βλεφαρίδες να σπάνε. Γενικά πάντως καλό είναι να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι συνέχεια και κυρίως αν έχετε πολύ λεπτές βλεφαρίδες.
3. Μία στρώση αρκεί! Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορεί να μη μας ικανοποιεί γενικά αλλά προσπαθήστε για τουλάχιστον ένα μήνα να μην ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας με πολλές στρώσεις μάσκαρα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας που ξέρετε ότι κάνει δουλειά και με μία στρώση και δοκιμάστε να μην βάλετε πάνω από μία στρώση  για ένα μήνα. Επίσης στο πρωινό μακιγιάζ μπορείτε να ξεχάσετε τελείως τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.
4. Ξεβάφετε πολύ καλά τα μάτια σας. Επιλέξτε ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και αφαιρέστε με απαλές κινήσεις όλο το μακιγιάζ από τα μάτια. Προσοχή γιατί η μάσκαρα είναι «ύπουλη» και μπορεί να μην έχει φύγει τελείως οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει 100% με τα μάτια πριν προχωρήσετε σ το πρόσωπο.
5. Μάσκα και στις βλεφαρίδες! Κάντε μία μάσκα μία φορά την εβδομάδα με ελαιόλαδο. Απλώστε με μια μπατονέτα λίγο ελαιόλαδο στις βλεφαρίδες σας, αφήστε το για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπό σας για να φύγει η λιπαρότητα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε συνέχεια και όχι μόνο για ένα μήνα.
6. Έβαλα μάσκαρα πριν κοιμηθώ; Και δεν μιλάω φυσικά για την κλασσική μάσκαρα. Σε ένα άδειο μπουκαλάκι από μάσκαρα βάλτε 2/3 ελαιόλαδο και 1/3 αμυγδαλέλαιο και περάστε τις βλεφαρίδες σας κάθε βράδυ με αυτό το μείγμα. Κι αν σας απασχολεί η λιπαρότητα το πρωί που θα πλύνετε το πρόσωπό σας θα εξαφανιστεί. Προτιμήστε ένα διάφανο container από διάφανη gel μάσκαρα γιατί καθαρίζει πιο εύκολα, βλέπετε αν έχει καθαρίσει εντελώς και επίσης βλέπετε που είναι ακριβώς τα 2/3 και το 1/3 για να βάλετε μέσα τα λαδάκια. Μην ξεχάσετε βέβαια πριν τον καθαρισμό να βγάλετε το πλαστικό από στόμιο της μάσκαρα για να το καθαρίσετε και αυτό και όταν θα ρίξετε μέσα τα λαδάκια το ξανακουμπώνετε. Επίσης και αυτό μπορείτε να το κάνετε συνέχεια.

Αυτά λοιπόν ήταν κάποια tips για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να πάρουν τα πάνω τους. Προσωπικά τα έκανα όλα για ένα μήνα και συνεχίζω τα 1, 2, 4 και 6 και πραγματικά έχω δει διαφορά. Γενικά έχω πυκνές και σχετικά μακριές βλεφαρίδες. Αλλά πλέον τις βλέπω πιο πυκνές γιατί έχουν δυναμώσει και έχουν γίνει πιο χοντρές και κυρίως στο κάτω βλέφαρο παρατηρώ ότι έχουν φυτρώσει και καινούριες. Γι’ αυτό ευθύνεται βέβαια κυρίως το αμυγδαλέλαιο.

Συνεχίζω με κάποιες συμβουλές για σωστή και αποδοτικότερη χρήση της μάσκαρα και τη συντήρηση της! Να πω φυσικά ότι δεν πρόκειται για πληροφορίες που έβγαλα από το κεφάλι μου αλλά τις έχω ακούσει, τις έχω εφαρμόσει και έχω δει αποτέλεσμα.
* Η μάσκαρα έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες από τη στιγμή που την ανοίγουμε. Κολλήστε μια μικρή ετικέτα πάνω στο μπουκαλάκι όπου θα γράφετε την ακριβή ημερομηνία που την ανοίξατε (όχι της πρώτης χρήσης αλλά της πρώτης φοράς που ανοίχτηκε). Μόλις περάσουν οι 6 μήνες  πετάξτε την!
* Το στόμιο της μάσκαρα έχει ένα πλαστικό λίγο πιο στενό στόμιο με σκοπό να αφαιρείται η περιττή ποσότητα από το βουρτσάκι όταν το βγάζετε. Όταν λοιπόν βγάζετε το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι της μάσκαρα κάντε το προσεκτικά και όχι απότομα ώστε να ακούγεται το χαρακτηριστικό «φλαπ». Η κίνηση αυτή καταστρέφει την άκρη του πλαστικού στομίου και έχει ως αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό το βουρτσάκι να βγαίνει με πιο πολύ προϊόν πάνω του και να δημιουργούνται κόμποι όταν την απλώνετε στις βλεφαρίδες.
* Η κλασσική πλέον συμβουλή, μην ανοιγοκλείνετε τη μάσκαρα γιατί ξεραίνεται πιο γρήγορα. Βγάλτε μία φορά το βουρτσάκι βάλτε μία στρώση στις βλεφαρίδες και μόνο αν χρειαστεί ξαναπάρτε προϊόν και για τις υπόλοιπες.
* ΜHN βάζετε μέσα Coca cola, λάδι κλπ και μην βράζετε τις μάσκαρα. Το να προσθέσετε κάτι μέσα στη μάσκαρα αλλοιώνει τη σύνθεσή της με αποτέλεσμα να μειώνει την απόδοσή της και τη διάρκεια ζωής της και δεν σας εξασφαλίζει ότι δεν θα σας προκαλέσει κάποιο τσούξιμο στα μάτια. Όσον αφορά στο βράσιμο, επίσης αλλοιώνει τη μάσκαρα και μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Προσωπικά ίσως το κάνω μόνο σε χρωματιστές μάσκαρα που χρησιμοποιώ μια στο τόσο και όταν είναι στα τελευταία τους. Δηλαδή 1 με 2 μήνες πριν τη λήξη τους.
* Καθαρίζετε κατά καιρούς το βουρτσάκι της μάσκαρα. Με ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και ένα χαρτομάντιλο καθαρίστε το βουρτσάκι εντελώς από τη μάσκαρα. Σκουπίστε το καλά για να μην μπει μέσα στη μάσκαρα το υγρό ντεμακιγιάζ και ξαναβάλτε το βουρτσάκι στη θέση του. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά το μήνα και  βοηθάει ώστε η μάσκαρα να μην χάνει την αποδοτικότητα της όσο πλησιάζει τη λήξη της!

Αυτά λοιπόν κορίτσια για τις βλεφαρίδες και τις μάσκαρα! Το post βγήκε λίγο τεράστιο αλλά ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο και ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε στην ψηφοφορία στο πλάγιο μενού (θέλω να μου πείτε αν δεν σας εμφανίζει όλες τις ψήφους σας γιατί έχω παρατηρήσει αύξηση και μείωση όποτε του έρθει :/ ) και να γράφεστε στο newsletter του blog.
Κι επειδή γενέθλια χωρίς γλυκό δεν γίνεται, για το τέλος σας άφησα ένα λαχταριστό κομμάτι τούρτα για την κάθε μία! ;)


Πολλά φιλιά από μένα όμορφες!
  
  

You Might Also Like

13 σχόλια

 1. Πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο το ποστ αυτό!Δεν είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου ότι βράζουν τις μάσκαρα!!Όσο ζεις μαθαίνεις!
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το βράσιμο εννοώ το να βάζουμε τη μάσκαρα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό για να αραιώσει, όπως και με τα μανό! ;)
   Πάντως είναι αλήθεια ότι όσο ζεις μαθαίνεις!

   Διαγραφή
 2. Χρόνια σου πολλάααα!!!! Χιλιόχρονη κι ευτυχισμένη να είσαι!!! Ότι επιθυμείς, σου εύχομαι να πραγματοποιηθεί!!!!
  Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!! Κάτι για να "γυρνάνε" οι βλεφαρίδες χωρίς ψαλιδάκι, υπάρχει;; Καμία μάσκαρα δεν με έχει βοηθήσει... δράμα!! χαχα!
  Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! :)
   Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει αν γυρνάνε με άλλο τρόπο! Το δικό μου πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός που κάτι γίνεται με κάποιες μάσκαρα! Υποθέτω πως θα υπάρχει και κάποια αποτελεσματική στο να τις καμπυλώνει! ;)
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 3. psalidaki exw xrisimopoiisei mono mia fora (eutuxws) alla to fovamai :(
  hahahah!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαα... κι εγώ το φοβάμαι λίγο να σου πω την αλήθεια! :Ρ

   Διαγραφή
 4. Super tips ... αυτό με το ψαλιδάκι όμως λίγο δύσκολο για μένα! Πως να μην το χρησιμοποιώ που οι βλεφαρίδες μου είναι κοντές και χωρίς καμπύλη :( ?
  xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χμ... το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σου εύχομαι να βρεις μία μάσκαρα με την οποία δεν θα το χρειάζεσαι. Δοκίμασε πάντως το αμυγδαλέλαιο, θα δεις διαφορά στο μήκος! ;)

   Διαγραφή
 5. εγω έχω μεγάλο πρόβλημα :( όποτε ξεβάφομαι η το πρωί που ξεπλένομαι μου φεύγουν πολλές βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να αραιώνουν και δεν ξέρω τι να κάνω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ωραίες συμβουλές, αλλά οι βλεφαρίδες μου είναι ισιες και κοντές . εκτός απο το αμυγδαλελαιο μπορώ να χρησιμοποιησω λαδι - οπως λενε- ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι φυσικά μπορείς. Απλά επειδή είναι λίγο πιο πυκνό πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ μην μπει μέσα στα μάτια!

   Διαγραφή