Γιατί δεν θα ξαναπάω στο bazaar της Estee Lauder!

Γεια σας κορίτσια! Σήμερα θα κάνω μία τελείως διαφορετική ανάρτηση. Όπως σας είχα πει μέσα στην εβδομάδα σκεφτόμουν σοβαρά να γράψω ένα ...

Γεια σας κορίτσια!
Σήμερα θα κάνω μία τελείως διαφορετική ανάρτηση. Όπως σας είχα πει μέσα στην εβδομάδα σκεφτόμουν σοβαρά να γράψω ένα post για να σχολιάσω τις σκηνές απείρου κάλλους που είδα και έζησα την πρώτη μέρα στο πολυσυζητημένο, πολυκραγμένο και κατά τ' άλλα κάθε φορά πολυαναμενόμενο bazaar της Estee Lauder ή αλλιώς της εταιρίας Σαράντης.
Θα ήθελα αρχικά να σας προειδοποιήσω ότι θα πω ακριβώς αυτά που είδα και ένιωσα (και είναι αρκετά άσχημα) και δεν έχω την πρόθεση ούτε να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός ούτε να προσβάλω κάποιον οπότε αν θεωρείτε ότι θα προσβληθείτε ή οτιδήποτε τέτοιο μην συνεχίζετε την ανάγνωση.

Η περιπέτεια λοιπόν ξεκίνησε κάπου στις 9 το πρωί οπότε έφτασα στο Χολαργό για να πάρω αριθμό προτεραιότητας για τις 11 (!!!) που ανοίγει το bazaar. Και ωωω του θαύματος από το 1 οι αριθμοί είχαν φτάσει μέχρι το 2300! Γιατί; Μα επειδή κάποιοι είχαν στηθεί από τις 4 το πρωί για να προλάβουν τα "καλά νούμερα" όταν θα ξεκινούσαν να μοιράζονται στις 7:30 (!!!). Μετά το πρώτο σοκ λέω ok θα κάτσω για κανένα καφέ θα κάνω και καμία βόλτα και γύρω στις 4 πού θα πάει, θα μπω! Αμ  δε! 
Με πολύ συντομία θα σας πω ότι έφαγα εκεί 8 ωραιότατες ώρες από τη ζωή μου περιμένοντας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, και φεύγοντας όχι μόνο ήμουν ένα πτώμα όρθιο (ρωτήστε και το αγόρι μου που μόλις με είδε το βράδυ πλέον σ' αυτά τα χάλια μου λέει "μήπως βγήκες απ' το "walking dead";) αλλά και με νεύρα τσατάλια οπότε απλά πείτε μου εσείς αν ευχαριστήθηκα σε πρώτη φάση που αγόρασα αυτά που αγόρασα σε χαμηλή τιμή.
Ας το πάρω όμως με τη σειρά! Καταρχήν να πω ότι και το 7.30 και το 9, που πήγα εγώ, να πας να παίρνεις νουμεράκια για να μπεις στις 11 (πολύ θα το 'θελες, τι ώρα πρέπει να πας για να μπεις στις 11;) το θεωρώ το κάψιμο του αιώνα, υπερκαταναλωτική μανία κλπ κλπ. Όταν όμως άκουσα ότι είχαν στηθεί από τις 4 λέω δεν πάμε καλά! Μα πόσο θύματα είμαστε τέλος πάντων; Και ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο κύριος Σαράντης που για να τον πληρώσουμε στεκόμαστε στις ουρές, σπρωχνόμαστε, βριζόμαστε; Μιλάμε για μη φυσιολογικές καταστάσεις. Κοπέλες, ηλικιωμένες, έγκυες... Όλες να στήνονται με τις ώρες μέσα στον ήλιο και να σπρώχνονται για να μπουν σε ένα λυόμενο περιμένοντας να βρουν τον "κρυμμένο θησαυρό".
Θυμάστε καθόλου παλιότερα που έκαναν προσφορές στην Αμερική στα νυφικά και οι θεοπάλαβες (τότε κατ' εμέ) Αμερικάνες ποδοπατούσαν η μία την άλλη κι έτρεχαν να αρπάξουν το νυφικό χωρίς καν να έχουν βρει το γαμπρό για το γάμο που θα έκαναν την επόμενη δεκαετία και βάλε; (Εγώ πάντα αναρωτιόμουν τι θα γινόταν αν δεν τους έκανε στο γάμο το νυφικό.) Κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε γενικά εμείς οι γυναίκες σε περιπτώσεις εκπτώσεων και προσφορών. Επειδή κάτι είναι πιο φτηνό μας δημιουργείται απεγνωσμένα η ανάγκη να το κάνουμε δικό μας ακόμα κι αν έχουμε άλλα 10 τέτοια ίδια πράγματα. Και η ερώτησή μου είναι αν αξίζει να καταπατάμε έτσι την αξιοπρέπειά μας (γιατί ακριβώς για αυτό πρόκειται) επειδή ο κύριος Σαράντης και κάθε τέτοιος κύριος αποφάσισε να ξεστοκάρει για να μαζέψει χρήμα! Η συμπεριφορά μας κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Παθαίνουμε κάτι σαν να σεληνιαζόμαστε και το μόνο που θέλουμε είναι να ψωνίζουμε πιο φθηνά σπρώχνοντας την μπροστινή μας που κάθεται μπροστά στο πολυπόθητο εκπτωτικό προϊόν! 

Και ας αφήσω εμάς κατά μέρους και το πόσο θύματα μπορούμε να γίνουμε και ας πιάσω το θέμα της διοργάνωσης! Θα ξεκινήσω με ένα καλό, ότι σε κάποιες εταιρίες οι πωλήτριες παρά το χαμό και ήταν τρομερά υπομονετικές και εξυπηρετικές (εδώ τα εύσημα πάνε στις κοπέλες και όχι στην εταιρία). Αλλά δυστυχώς όλα τ' άλλα ήταν.... Για το σπρώξιμο στην είσοδο η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να κάνει η εταιρία για να το οργανώσει καλύτερα οπότε ρίχνω το φταίξιμο σε μας που φερόμαστε σαν απολίτιστες υπό την επήρεια της καταναλωτικής έκστασης. Όμως απ' όσο ξέρω το συγκεκριμένο bazaar γίνεται εδώ και χρόνια και πάντα έχει μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει μέσα σε μία εβδομάδα τρελά κέρδη. Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για να κάνει τις συνθήκες πιο ανθρώπινες για τον καταναλωτή; Γιατί δεν διαθέτει χρήματα για έναν καλύτερο και μεγαλύτερο χώρο; Γιατί δεν αυξάνει τα ταμεία που αν και 10 δεν βοηθούν στο να μην ξεπερνάει τη μία ώρα η ώρα που περιμένεις στην ουρά για να πληρώσεις; Γιατί δεν επιλέγει με περισσότερη προσοχή τους εργαζόμενους; Και αυτό το τελευταίο το λέω γιατί ακούστε ατάκα που είπα μία υπάλληλος που ήταν στην πόρτα "Αν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε, να ψωνίσετε ή οτιδήποτε άλλο να φύγετε.". Καταλαβαίνω ότι ίσως είχε δεινοπαθήσει κι αυτή μαζί μας από το πρωί όμως είναι δυνατόν να μιλάει λες και πρέπει να τους παρακαλέσουμε κιόλας. Συγγνώμη αλλά δεν πάμε εκεί ούτε για να ζητιανέψουμε ούτε τίποτα τέτοιο. Θα πάρουμε αυτά που θέλουμε και θα τα πληρώσουμε δίνοντας στην εταιρία δυνατότητα να υπάρχει και κατ' επέκταση στους υπαλλήλους της δουλειά! Λίγη αξιοπρέπεια από μέρους μας (που πιστέψτε μας υπήρχε στο απειροελάχιστο εκείνη τη μέρα) και λίγος σεβασμός από τους υπεύθυνους θα έκανε την κατάσταση πολύ καλύτερη.
Μετά την Τετάρτη λοιπόν την Παρασκευή το αγόρι μου ζήτησε να πάω μαζί του για να τον βοηθήσω να πάρει κάτι. Ήταν η τρίτη μέρα και αργά το απόγευμα ο κόσμος έμπαινε ελεύθερα μέσα. Γινόταν πανικός! Κατάλαβα μεν τη λογική του να μπαίνουν λίγοι λίγοι μέσα αλλά εμάς που κάνουμε σαν μανιακές ακόμα δεν μας έχω καταλάβει. Μέσα σ' αυτό το χάος πέρα από τις προσπεράσεις που έπρεπε να κάνω για να βρω αυτό που έψαχνα γιατί η μπροστινή μου παρά το χαμό σκεφτόταν μόνο την πάρτη της και είχε στηθεί μέσα στη μέση έπρεπε να αντιμετωπίσω και την αγένεια κάποιων απηυδησμένων πωλητριών. Μέσα στα 20 λεπτά που κάτσαμε μέσα κατάλαβα ακόμα πιο πολύ ότι το συγκεκριμένο bazaar και ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι για να ψωνίζουν άνθρωποι. 
Αυτές λοιπόν εν συντομία και με πολύ κομψό μπορώ να πω τρόπο ήταν οι σκηνές απείρου κάλλους που έζησα στο bazaar του Σαράντη. Προσωπικά πλέον κατάλαβα ότι προτιμώ είτε να ψωνίζω από πιο οικονομικές εταιρίες είτε αν θέλω κάτι από τις λιγότερο οικονομικές να κάνω οικονομία και να το παίρνω στην αρχική του τιμή κάτω από φυσιολογικές και αξιοπρεπείς συνθήκες παρά αυτό το πράγμα. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβουμε ότι δεν μας αξίζουν να ζούμε τέτοιες καταστάσεις για να δώσουμε λίγα (ή και πολλά) € λιγότερα.
Αυτά κορίτσια από μένα! Δεν περιμένω η συγκεκριμένη ανάρτηση να άρεσε αλλά ήθελα πολύ να σας τα πω και είμαι σίγουρη ότι έστω σε ένα μικρό ποσοστό θα πιάσουν τόπο!
Φιλάκια!

You Might Also Like

44 σχόλια

 1. Κι εγώ έχω τσατιστεί με όλο αυτό. Αν πάω ποτέ θα πάω απ'τις τελευταίες μέρες κι ό,τι βρω. Πάντως πραγματικά οι γυναίκες είμαστε απαράδεκτες σε τέτοια θέματα, ειλικρινά. Καλά έκανες και το έγραψες το post. Τώρα περιμένουμε post με τα ψώνια χαχαχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να κάνω haul post για το bazaar! Θα τα δείτε τα πιο πολλά σιγά σιγά σε μακιγιάζ ή αγαπημένα! ;)

   Διαγραφή
 2. Δεν θα σκεφτόμουν ούτε καν να πάω είναι η αλήθεια. Δεν μου είναι τοσο αναγκη, αν ειναι δυνατον, ενα προιον ωστε να χασω ολη μου την μερα, την υπομονη μου, την αξιοπρεπεια μου για να στηνομαι σε ουρες. Ουτε πια δωρεαν τροφιμα να μοιραζανε. Ασε που εκνευριζομαι ακομα περισσοτερο γιατι βλεπω ποσο κερδος βγαζουν οταν μας τα πασαρουν στην ''κανονικη'' τους τιμη και δεν θελω να δωσω ευρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό για τα δωρεάν τρόφιμα το σκέφτηκα κι εγώ! Ακόμα κι έτσι όμως οι συνθήκες έπρεπε να είναι πιο ανθρώπινες!

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα! Εγώ θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου! Σκέφτομαι πολύ αν θα βρεθώ σε κάποιο bazaar μόνο και μόνο ότι θα γίνετε της τρελής... Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα και λέω με το φτωχό μου το μυαλό: Γιατί έχουμε απίστευτη υπομονή σε τέτοιους χώρους και είμαστε ικανές να περιμένουμε και ολόκληρο 8ώρο (ούτε κανονική δουλειά να ήταν) και όταν πηγαίνουμε σε μια δημόσια υπηρεσία για να πληρώσουμε κάποιον λογαριασμό, παθαίνουμε υστερια, τα βάζουμε με τους υπαλλήλους, βρίζουμε το κράτος, αν ξεφύγουμε απ' τα όρια πιάνουμε τον άλλον από το "λαιμό" (που βέβαια έτσι όπως έχει γίνει η χώρα, ένα δίκαιο το έχουμε με την ταλαιπωρία στις δημόσιες υπηρεσίες)εκεί γιατί δεν έχουμε υπομονή και έχουμε στα ...bazaar; Αυτό δεν είναι πολύ αλλόκοτο παράλογο; Και μόνο από αυτό μπορείς να καταλάβεις, ότι αφήνουμε να χαθεί η αξιοπρέπειά μας (που μάλλον είναι το μόνο που δεν μας έχουν κλέψει ακόμη) και γιατί; Για μερικά οικονομικά καλλυντικά; Συμφωνώ και με τα παραδείγματα που έδωσες σχετικά με τα νυφικά... Έχουμε σαλτάρει και καλό είναι να επεξεργαζόμαστε καλύτερα τα πράγματα και τι πραγματικά αξίζει! Ή θα είσαι δίκαιος, λογικός κσε όλες τις καταστάσεις ή όχι! Αυτά είχα να πω και συγνώμη αν κούρασα! Πάντως, μπράβοσ ου γι' αυτή την ανάρτηση! Επιτέλους, πρέπει να ακούγονται και να γράφονται και τα αρνητικά, μπας και γίνουμε λίγο καλύτεροι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν κούρασες! Ίσα ίσα ήσουν όσο αναλυτική έπρεπε και πολύ σωστή η αντιπαραβολή με τις δημόσιες υπηρεσίες!

   Διαγραφή
 4. Επιβεβαίωσες αυτά που σκέφτομαι και τους λόγους για τους οποίους δεν πάω σε bazaar. Καλό ποστ μπράβο!

  xx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτός ο πανικός σε όλα τα bazaar αλλά στο συγκεκριμένο είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση!

   Διαγραφή
 5. Είχα πάει πρόπερσι αν θυμάμια καλά στο μπαζάρ του Σαράντη και πάντα γίνεται πατείς με, πατώ σε άσε που οι security ήταν πάρα πολύ αγενής, απαπα ποτέ ποτέ ξανά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τους φύλακες άλλοι είναι ευγενικοί άλλοι όχι! Το σίγουρο είναι ότι είναι ανενημέρωτοι σε οτιδήποτε τους ρωτήσεις! Απορώ πώς μια εταιρία δεν ενδιαφέρεται να ενημερώσει το προσωπικό της αλλά και να το επιλέξει σωστά! Οι υπάλληλοι είναι το πρόσωπο της εταιρίας στους καταναλωτές και παρόλα αυτά εγώ είδα ότι η συγκεκριμένη εταιρία αδιαφορεί!

   Διαγραφή
 6. ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την πρώτη μέρα ήταν απαράδεκτα από άποψη αναμονής. Την τρίτη δε από άποψη κόσμου μέσα στο bazaar! Απ' όπου και να το πιάσεις...

   Διαγραφή
 7. Εμένα μου πρότεινε μια φίλη μου να πάμε και λόγω οικονομικής αφραγκίας δεν πήγα τώρα που δίαβασα και αυτό δεν νομίζω να πάω ποτέ....Πριν αρκετό καιρό είχε κάνει ενα Bazaar το Sephora στα γραφεία του και έμεινα πολύ οικομοποιημένη μπορεί να μην είχε όλες αυτές τις μάρκες που λέγεται ότι υπάρχουν στο άλλο bazaar αλλά εγω το προτιμώ χίλιες φορές.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απ' όσο ξέρω εκεί δεν γίνεται τόσος πανικός αλλά και πάλι δεν έχω πάει για να στο πω με σιγουριά! Κακά τα ψέματα πάντως, καλύτερα να είναι ακριβό και να πάρω ένα παρά να το δω φθηνότερο και να πάρω 2-3. μόνο οικονομία δεν είναι!

   Διαγραφή
 8. Και το αγορι μου ηθελε να παμε!!Αλλα με τα απο αυτο ουτε καν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαρά στο κουράγιο του! Ο δικός μου με πήγε για μια κρέμα της μητέρας του και τα 20 λεπτά που καθίσαμε λέει τι ζούγκλα είναι αυτή εδώ μέσα!!!

   Διαγραφή
 9. Πολύ ωραίο ποστ,και καλά έκανες και τα έγραψες!Δεν πήγα και γενικά αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις,επειδή η αγένεια με εκνευρίζει όσο τίποτα,και ξέρω ότι θα σφαζόμουν και με άλλες πελάτισσες,και με πωλήτριες!Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να είμαστε δίκαιοι, η αγένεια των πωλητριών είναι αποτέλεσμα κάποιες φορές της αγένειας των πελατών. Δεν αρνούμαι ότι συνάντησα ξινίλα και υφάκι σε κάποιες εταιρίες κυρίως τηςν 3η μέρα αλλά μπορώ να καταλάβω τον εκνευρισμό κάτω από τέτοιες συνθήκες μετά από τρεις μέρες εργασίας στο συγκεκριμένο bazaar.

   Διαγραφή
  2. Κοίτα,η αλήθεια είναι ότι όταν οι πελάτισσες είναι απαράδεκτες,κάποια στιγμή θα ξασπάσουν κι οι πωλήτριες.Αλλά το να ξεσπάνε σε ευγενικές πελάτισσες,δεν το δικαιολογώ!Για να αναλάβεις το πόστο,πρέπει να έχεις και την ανάλογη υπομονή.Και εννοείται ότι αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με πελάτισσες,πρέπει να μιλήσουν!Αλλά συνήθως ξεσπάνε εκεί που δεν πρέπει..

   Διαγραφή
 10. Πολύ καλά τα είπεs!Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου.
  Εγώ πέρυσι πήγα,στημένη στην ουρά,είδα τι επικρατούσε,εννοείτε τσαντίστηκα και έφυγα και δεν μπήκα κάν μέσα.Και φυσικά ορκίστηκα να μην ξαναπατήσω!Να μου λείπει πραγματικά όλη αυτή ταλαιπωρία,όλη αυτή η ορθοστασία και το σπρωξίδι για ένα η' δύο καλλυντικά.
  Πολύ κακώs που δεν έχουν φροντίσει ειδικά για τον χώρο και τιs συνθήκεs εισόδου και γίνεται όλο αυτό το χάλι.
  Αλλά και έγκυεs να περνάνε όλο αυτό το βάσανο και να μην τιs νοιάζει για το μωρό στην κοιλιά τουs?Απαράδεκτεs!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ το σκέφτηκα πολλές φορές να φύγω. Αλλά τελικά αποφάσισα να μπω για να δω αν άξιζε τον κόπο η τόση ταλαιπωρία! Τελικά μάλλον απογοητεύτηκα παρά αποζημιώθηκα!

   Διαγραφή
 11. Πηγαίνω τα τελευταία δέκα χρόνια στο συγκεκριμένο μπαζάρ αλλά απέχω τα δύο τελευταία λόγω οικονομικών, η αλήθεια είναι πώς πάντα είχε κόσμο, πάντα ξεπουλούσε από τις 2-3 πρώτες μέρες, ποτέ όμως δεν ήταν τόσο αγενείς και δε γινόταν αυτός ο κακός χαμός. Ειλικρινά, πιστεύω ότι η διαφήμιση που έγινε δεν έκανε και τόσο καλό και ιδού τα αποτελέσματα. Φέτος, λόγω δουλειάς δεν πήγα εγώ αλλά η μητέρα μου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι πήρε το 7800 κάτι νούμερο και είχε περάσει το 6700;! Τελικά μπήκε σε μισή ώρα, είχε σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων όχι όμως στα καλλυντικά, μου ανέφερε ακριβώς τα ίδια περιστατικά και ξαναλέω, έλεος με την καταναλωτική μανία μας!!! Εγώ, ευτυχώς για εκείνη της είχα κάνει τη λίστα με αυτά που χρησιμοποιώ από MAC, τα έδωσε σε μια πωλήτρια, της βρήκε μόνο κάνα δυο και αυτά! Ένα έχω να πω, είναι η πρώτη χρόνια που δε μετανιώνω που δε πήγα, στην τελική δεν έχω λεφτά όπως παλιά αλλά θυμίζω ότι τα προϊόντα είναι στοκ άρα εγώ προτιμώ να τα πάρω στο 35% αλλά θα είναι η τελευταία έκδοση τους. Τέλος, αυτό που πρόσεξα στα αρώματα όχι αυτές δεν ήταν τιμές εκπτώσεων ή στοκ σε κάποια. Για όποιον αντέχει, καλώς να πάει αλλά εγώ συμφωνώ και επαυξάνω μαζί σου!!!! Γενικότερα, ας συνέλθουμε και μη τα σκάμε σε κάθε μπάζαρ επειδή είναι φθηνά, ένα καρό άχρηστα παίρνουμε πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πιστεύω πραγματικά ότι η διαφήμιση έκανε πολύ κακό! Και όντως κάποιες τιμές δεν ανταποκρίνονταν σε προϊόντα στοκ που πωλούνται σε bazaar!

   Διαγραφή
 12. Έχεις απόλυτο δίκιο.Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις έζησα και εγώ.Πήγα για πρώτη φορά στο bazaar την 1η μέρα(ενώ τις προηγούμενες πήγαινα απο τη 2η και μετα), χωρίς να έχω νούμερο και έφυγα. Τη 2η μέρα πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία και μου είπαν ο΄τι πάλι επικρατεί η ίδια κατάσταση και καλύτερα να πάω σε μερικες μέρες. Τελκά μπήκα την Παρασκευή το μεσημέρι. Είχε υπερβολικό κόσμο, μια ατέλιωτη ουρά στα ταμεία στην οποία έπιασε σειρά ο αδελφός μολις μπήκαμε και εγώ παράλληλα ψώνιζα.Οι πολίτριες και οι ταμίες καθόλου εξυπηρετικοί και πολύ νευρικοι, κάτι το οποίο δεν είχα συνατήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Και το κυριότερο, τα ράφια ά δ ε ι α!!
  Αυτό που σκέφτομαι να κάνω, κατ΄αρχην θα προτιμίσω το bazaar καλυντικών του Νοτοs Galleries στην Κηφισιά και ας είναι πολύ μακριά από μένα. Και δεύτερον θα στείλω ένα mail στην εταιρεία του κ. Σαράντη να διαμαρτυρηθώ για όλη αυτή την ταάλιπωρια. Αν τα προιόντα έβγαιναν στα ράφια του bazaar σε ίσες ποσότητες κάθε μέρα δεν θα επικρατουσε αυτη η κατάσταση...
  Σταυρούλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά θα κάνεις να στείλεις email αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ιδρώσει καθόλου τ' αυτί του! :/

   Διαγραφή
 13. Πολύ καλά έκανες και τα πες! Εγώ σκεφτόμουν να παω αλλά και περισυ είχα διαβάσει ποστς όπου περιέγραφαν την ίδια κατάσταση,οπότε αποφάσισα ότι δεν σφάξανε να περιμένω τόσες ώρες για καλλυντικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ τα είχα διαβάσει αλλά δεν φανταζόμουν τόσο χαμό! Όμως πίστεψέ με, η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία!

   Διαγραφή
 14. Δεν έχω πάει σε κάτι τέτοιο αλλά είχα παραβρεθεί σε μια εκδήλωση της Oriflame όπου δεν πουλούσαν αλλά διέθεταν προς δοκιμή κάποια προϊόντα τους και υπήρχαν κομμωτές,μακιγιέζ και κοπέλες που έβαφαν νύχια και μπορούσες να κάνεις δωρεάν οτιδήποτε!Ε λοιπόν,εκεί είχα συναντήσει φρεσκο-εγχειρισμένη γυναίκα που είχε έρθει για αυτές τις παροχές,για κάτι δλδ που θα διατηρούσε πάνω της το πολύ ως την επόμενη μέρα,κ κυριολεκτικά σερνόταν!!Είχα δει ακόμα κ "καθυστερημένες" γυναίκες,η μία με το επίσης προβληματικό παιδάκι της.Υπήρχαν γιαγιάδες,έγκυες,κοριτσάκια στην προεφηβεία...Τρέχουμε όλες στις προσφορές κ στο τσάμπα κι ούτε που σκεφτόμαστε αν το χρειαζόμαστε,μόνο να προλάβουμε την ευκαιρία.Οι περισσότερες από κει πέρα-αν όχι όλες-μετά πήγαμε σπίτι κ ξεβαφτήκαμε...
  [Ελπίζω να μην προσέβαλα με τον όρο "καθυστερημένες",δεν ξέρω πώς αλλιώς τίθεται]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να πεις με το "καθυστερημένες" αλλά σίγουρα έχουμε καταντήσει να έχουμε τόσες πολλές πλαστές ανάγκες (ως επί το πλείστον οι γυναίκες) στον υποτίθεται ανεπτυγμένο και πολιτισμένο κόσμο που γινόμαστε εντελώς απολίτιστες στην προσπάθεια να τις ικανοποιήσουμε όλες!

   Διαγραφή
 15. Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα!! Παρ'ολ'αυτά σίγουρα θα ξαναπάω γιατί είμαι τραβάτε με και ας κλαίω :p
  xx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ τι να σου πω! Χαρά στο κουράγιο σου! :/

   Διαγραφή
 16. Μπράβο...επιτέλους κάποιος τα λέει με το όνομά του!Αν και δεν έχω πάει ποτέ σε κάτι τέτοιο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να φανταστείς την κατάσταση (κι εγώ το ίδιο είχα πάθει όταν άκουγα να κράζουν, ήπια βέβαια, το συγκεκριμένο bazaar). Μιλάμε πάντως για σκηνές απαράδεκτες!

   Διαγραφή
 17. i alitheia einai oti den eixa skopo na paw..gt ektos tou oti den me voleuei apo 8ema apostasis..den exw kai kamia diathesi na podopati8w kai na faw oli mou tin imera ekei!!
  eprepe na fugeis vre afou eides auta ta xalia!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. αγαπητες μου ακριβως τα ιδια περασα και εγω, όταν όμως πηρα το περοβοητο νουμερο την δευτερη ημερα του BAZZAR,περιπου στις 12 το μεσημερι και μου είπαν ότι πρεπει να περιμενω μεχρι το βραδυ, την έκανα χωρις δευτερη σκέψη. δεν νομιζω να πληρωνεται αυτη η ταλαιπωρια (ψυχικη και σωματικη). Να ενημερωσω ότι στο NOTOS GALLERIES στην Κηφισιά ειναι πολυ καλυτερα τα πραματα,φτάνει να μην πας την πρώτη ημερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πήγα τώρα τον Οκτ. στο Bazaar.
  Πήγα την πρώτη μέρα στις 16:00 μ.μ και περιμένα γύρω στα 20 λεπτά για να μπω.
  Έδωσα 300 ευρώ και πήρα πράγματα που θα ήθελα σίγουρα 1000.
  Καταενθουσιάστηκα.
  Πήγα άλλες 2 φορές όπου δεν περίμενα καθόλου αλλά ξόδεψα πολύ μικρά ποσά..
  Η μόνη παρατήρηση που έχω είναι ότι στους πάγκους που δειγματίζουν τα καλλύντικα θα μπορούσαν σε ένα ψηλό σημείο σε ένα χαρτί να είχαν χρωματίσει με το χρώμα των κραγιών ή τον σκιών ή τον μολυβιών (έτσι κι αλλιώς έχουν ελάχιστες αποχρώσεις στο κάθε είδος, στην κάθε μάρκα).
  Αλλιώς γίνεται συνωστισμός.
  Μόνο στα mac μια κοπέλα πωλήτρια (κούκλα) φορούσε ένα μωβ κραγιόν το οποίο και πλάσαρε και δεν χρειάστηκε να το δοκιμάσω στο χέρι μου για να δω αν μου αρέσει.
  Θα ξαναπήγαινα εννοείται!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. εμενα μου ειπε κοπελα που δουλευε παλαια εκει οτι ειναι ληγμενα καλλυντικα απο επιστροφες, αλληωμενα και ελαττωματικα γενικα.αν ηταν καλα δεν θα τα πουλουσαν ξεφτιλα..μακρια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ετυχε να δω τωρα την αναρτηση σου. πηγα στο bazaar περισυ τον ιουνη πρωτη φορα τις τελευταιες μερες κ δεν ειχε καθολου μα καθολου κοσμο και πηρα αρκετα(απ οτι ειχε μεινει δη΄λαδη. τν οκτωβρη ομως πηγα την πρωτη μερα. παιδια δεν αντεχεται καθολου κ εκτος αυτου ισχυει οτι τα καλλυντικα ειναι ληγμενα. επειδη ειμαι επαγγελματιας μακιγιερ πηρα αρκετα makeup κ μετα απο καποιες μερες π αρχισα ν τ χρησιμοποιω καταλαβα οτι καποια απ τα makeup ηταν αλλοιωμενα.το αποτελεσμα αυτου ν τα πεταξω κατευθειαν. αυτο συνεβη κ τις δυο φορες π πηγα με τα συγκεκριμενα makeup. δεν κατηγορω την εταιρεια του προιοντος αλλα ο κυριος σαραντης θ μπορουσε ν προσεχει τι βαζει μεσα για να πουλησει.γ αυτο ας προτιμαμε να περνουμε προιοντα με 35% κλπ (που συνηθως βαζουν συνεχεια ολες οι εταιρειες αυτην την εποχη) παρα ετσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πραγματικά απαράδεκτες οι συνθήκες που αναφέρεις!
  Το πιο λυπηρό για μένα πάντως, είναι πως τόσος κόσμος περνάει τα πάνδηνα για να στηρίξει μια εταιρία που κάνει πειράματα σε ζωά, και μάλιστα για κάτι όπως το μακιγιάζ... Και γω το λατρεύω, και έχω μεγαλώσει με αυτό καθώς η μητέρα μου είναι επαγγελματίας αισθητικός, αλλά προτιμάμε οικογενειακώς να αγοράζουμε και να στηρίζουμε εταιρίες που δεν τυφλώνουν-βασανίζουν-σκοτώνουν ζώα για eyeliners και μολύβια! Μ' ένα γρήγορο google search για cruelty free cosmetics μπορείτε να βρείτε πολλές αντίστοιχες εταιρίες! :)

  http://jobs.halabol.com/sites/default/files/ckfinder/images/16/freedom_animals_1.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. οτι και να πει καποιοσ ειναι λιγο. η οργανωση οπωσ λεει και η φιλη μασ απαραδεκτη .η κατασταση τραγικη .να υποστεισ αυτον τον εξεφτελισμο για να αγορασεισ κολωνια 50 μλ 30 ευρο δεν ειναι και ευκαιρια πουλανε και τα δειγματα απο κρεμεσ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η αλήθεια είναι πως σε ένα απόλα είχα πάει την πρώτη μέρα είπα αμάν να μπω με νουμεράκι από τις 7 αλλά δεν το ξανακάνω... πάω αργότερα που μπαίνεις χωρίς νούμερο απλά περιμένεις το πολύ μισάωρο και ότι βρω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Στο συγκεκριμένο Bazaar πήγα τρείς φορές. Η πρώτη ήταν τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του. Πήγα στις 15.0Ο και μπήκα μέσα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές ήταν καταπληκτικές. Ένα παράδειγμα η κρέμα advanced night repair της Estee από 81 ευρώ που την βρήκα έξω την είχε 19. Και τις υπόλοιπές φορές που το επισκέφτηκα μπήκα μέσα αέρα. Κορίτσια εντάξει είμαστε υπέρκαταναλωτικές αλλά θεωρώ ότι όταν ξεκινάς να πας σε αυτό το bazaar είσαι αποφασισμένη για όλα. Ποτέ όμως την πρώτη ημέρα. Τα προιόντα ανανεώνονται που σημαίνει ότι με το που τελειώνει κάτι το αντικαθιστούν. Εντάξει τις τελευταίες μέρες δεν θα βρείτε και τίποτα, όμως αν είστε αποφασισμένες να αγοράσετε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε ίσως και κάτι παραπάνω κερδισμένες θα βγείτε. Εγώ πάντως αν βρώ χρόνο θα πάω και τέταρτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Παιδιά εγώ πήγα σήμερα, 5 μέρες μετα δηλαδή και ήταν μια χαρά, είχε πολύ λίγο κόσμο, βέβαια είχαν τελειώσει πολλά προϊόντα, αλλά δε θα τρελαθώ κιολας....να κάνω μια ερώτηση , κάθε πότε είναι αυτό το bazar?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Επειδή πήγα κι εγώ φέτος το φθινόπωρο και έζησα όλη αυτή την τρέλα που περιγράφετε και επειδή ένιωσα ότι η αξιοπρέπεια μου είχε κάνει φτερά και γι αυτό έφτεγα μόνο εγώ, λες και δεν έχουμε αλλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας, αποφάσισα να το ψάξω και βρήκα μια άλλη εταιρία με προσεγμένα προϊόντα σε πολύ καλές τιμές όλο τον χρόνο και έτσι το τελευταίο ένα μήνα που πήρα κάποια προϊόντα και έκανα και κάποια δώρα λόγω γιορτών έμεινα απόλυτα ικανοποιημενη.Αν κάποια από σας ενδιαφέρεται μπορώ πολύ ευχαρίστως να της δώσω πληροφορίες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή