Περιποίηση προσώπου Part II: Something special!

Καλημέρα! Καλήμερα! Τι κάνετε κορίτσια! Εμένα με έχει φάει το τρέξιμο και πραγματικά ελπίζω σε λίγο καιρό να έχω κάποιο καλό νέο! Σήμερα...

Καλημέρα! Καλήμερα!
Τι κάνετε κορίτσια! Εμένα με έχει φάει το τρέξιμο και πραγματικά ελπίζω σε λίγο καιρό να έχω κάποιο καλό νέο! Σήμερα θα συνεχίσω με το δεύτερο μέρος της περιποίησης προσώπου που έχει να κάνει με την πιο ιδιαίτερη περιποίηση που κάνω, όταν το κρίνω απαραίτητο, μέσα στο μήνα. Αν θέλετε να δείτε το πρώτο μέρος με την καθημερινή περιποίηση κοιτάξτε εδώ
Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πώς να γράψω αυτή την ανάρτηση γιατί κάποια προϊόντα τα χρησιμοποιώ λίγο ξέμπαρκα οπότε δεν έχω στάνταρ βήματα. Οπότε αποφάσισα να τα χωρίσω ανάλογα με τα προϊόντα.

Για να δούμε...

1. Μάσκα με πράσινη άργιλο= 1 με 2 φορές την εβδομάδα (η συχνότητα είναι με βάση τις προσωπικές μου ανάγκες)
Χμμμ... Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στην πιο συνηθισμένη εξειδικευμένη μου περιποίηση είναι η μάσκα με πράσινη άργιλο. Έχει βαθιά καθαριστική δράση, ενδείκνυται για νεανικές λιπαρές επιδερμίδες ενώ εκτός από την καθαριστική του δράση βοηθάει στην εμφάνιση των πόρων, τα μαύρα στίγματα, την ακμή και τα σημάδια από αυτή. Ποια χρησιμοποιώ
και πώς την εντάσσω στην περιποίηση μου όμως; Έχετε πολλές επιλογές αν επιλέξετε μάσκα αργίλου αλλά εγώ αγαπώ την μάσκα με πράσινη άργιλο και προπόλη της Apivita καθώς και την άργιλο σε σκόνη που μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα φαρμακεία και να φτιάξετε μάσκα μόνες σας πολύ απλά με λίγο χλιαρό νερό. Πριν από περίπου ένα μήνα άρχισα να κάνω μάσκα με άργιλο 2 φορές την εβδομάδα όμως επειδή την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα έντονο τράβηγμα στα μάγουλα το μείωσα σε 1 φορά και αμέσως είδα σημαντική βελτίωση. 

** Γενικά καλό είναι να χρησιμοποιούμε όλα τα προϊόντα με μέτρο (καθημερινής περιποίησης ή πιο εξειδικευμένης) και να ακούμε το δέρμα μας ότι θέλει να προειδοποιήσει να αλλάξουμε κάτι!

2. Η ενυδάτωση μετά τη μάσκα αργίλου
Γενικά είμαι της άποψης τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μαλλιά μας ότι δεν έχουν μόνο μία κατηγορία προϊόντων ανάγκη. Βέβαια δίκαια θα με ρωτήσετε "Και τι μας λες; Να ξοδεύουμε μια περιουσία;". Αν και εκεί παραπέμπει το όλο θέμα δεν επικροτώ ιδιαίτερα τη σπατάλη χρημάτων για πολλά διαφορετικά προϊόντα που εξυπηρετούν πάνω κάτω την ίδια ανάγκη. Κατά την άποψή μου λοιπόν θεωρώ ότι μετά τη μάσκα με άργιλο που είναι ισχυρή καλό είναι να κάνουμε δώρο στο πρόσωπό μας μια κρέμα με πιο ενισχυμένη ενυδατική δράση απ' ό,τι συνήθως για να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τραβήγματα στις περιοχές του προσώπου που δεν είναι λιπαρές. Δεν έχω πάντα κάτι να χρησιμοποιήσω σ' αυτό το στάδιο και ίσως αρκεστώ σε λίγο ιαματικό νερό που επίσης βοηθάει και είναι και πιο οικονομικό από το να έχω μια ντουζίνα κρέμες. Αυτή την περίοδο παρόλα αυτά ήμουν τυχερή να μου έρθει με το Cherrybox μία εκπληκτική ενυδατική κρέμα της εταιρίας Juliette Armand. Συγκεκριμένα τη Hydra action cream για μικτή επιδερμίδα την οποία λατρεύω να χρησιμοποιώ μετά τη μάσκα.

** Πολλές φορές όταν μία περίοδο το πρόσωπό μου νιώθω να μου ζητάει κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρω προσπαθώ όταν μου τελειώνει κάποιο προϊόν να το αντικαταστήσω με βάση νέα ανάγκη μου και δεν αντικαθιστώ ολόκληρη τη σειρά περιποίησης. Γενικά δεν πιστεύω ότι οι σειρές βοηθούν αν χρησιμοποιηθούν όλα τα προϊόντα τους μαζί γιατί όπως είπα πιο πάνω όλα τα μέρη του προσώπου δεν έχουν την ίδια ανάγκη άρα κάπως πρέπει να τις καλύψουμε όλες. 

3. Μάσκα ενυδάτωσης= 2 με 3 φορές το μήνα
Μπορεί να έχω λιπαρή/μικτή επιδερμίδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές μέσα στο μήνα δεν χρειάζομαι έξτρα ενυδάτωση. Σε συνδυασμό βέβαια με τη χρήση προϊόντων για λιπαρό δέρμα, που ναι μεν ενυδατώνουν αλλά κάποιες φορές προκαλούν τραβήγματα και αφυδάτωση στις κανονικές περιοχές του προσώπου μου, μία ενυδατική μάσκα είναι για μένα απαραίτητη έστω και μία φορά το μήνα. Οι πιο αγαπημένες μου είναι η μάσκα με αλόη και η μάσκα με αγγούρι από την Apivita που βρίσκονται στα φακελάκια κι εκτός από δροσιστικές και ενυδατικές είναι και πολύ οικονομικές. Μιλάω βέβαια από τη σκοπιά τους λιπαρού δέρματος που σημαίνει ότι μια κοπέλα με ξηρό δέρμα σίγουρα χρειάζεται μία ενυδατική μάσκα πιο συχνά ή με πιο ισχυρή ενυδατική δράση από αυτές που χρησιμοποιώ εγώ.

4. Η περιποίηση μετά την αποτρίχωση

Σε πόσες από εσάς έχει τύχει να βγάλετε τα φρύδια σας ή το μουστάκι και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε κανονικά τα συνήθη προϊόντα περιποίησης για λιπαρή/ μικτή επιδερμίδα με αποτέλεσμα τσουξίματα και ίσως και σπυράκια ή ερεθισμό που κρατάει για πάνω από μία μέρα; Εγώ πάντως το πάθαινα. Γι' αυτό είχα αποφασίσει ότι ένα 24ωρο μετά την αποτρίχωση δεν ήθελα να βάλω τίποτα στο πρόσωπό μου εκτός από ιαματικό νερό. Και όταν λέμε τίποτα εννοούμε τίποτα, ούτε σαπούνι ούτε κρέμες ούτε μακιγιάζ. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν πάντα εφικτό με αποτέλεσμα να κοκκινίζω ακόμα περισσότερο, να βγάζω σπυράκια και εν ολίγοις να βουρδουλιάζω. Τελικά λύση στο πρόβλημά μου μου έδωσαν τα μωρουδιακά αφρόλουτρα και οι βρεφικές κρεμούλες.
Πλένω λοιπόν το πρόσωπό μου για το επόμενο 24ωρο με βρεφικό σαπούνι, το αγαπημένο μου είναι της σειράς atorpel της Frezyderm που απευθύνεται και σε ενήλικες (δεν σας παροτρύνω να το πάρετε γιατί είναι λίγο τσιμπημένο κι εγώ έχω ένα δείγμα από ένα σεμινάριο παιδιατρικής, απλά το αναφέρω αν κάποια το παίρνει ήδη για άλλη χρήση) και στη συνέχεια βάζω στις περιοχές που με "καίνε" βρεφική κρέμα (κοινώς αλοιφή για το σύγκαμα). Επίσης πολύ δροσιστική και ανακουφιστική είναι η κλασική Bepanthol, ενώ θαυματουργό είναι το ιαματικό νερό της Avene που βοηθά να φύγει γρηγορότερα ο ερεθισμός. 

** Από δική μου εμπειρία καλύτερο θεωρώ η αποτρίχωση να μην γίνεται αργά το βράδυ πριν τον ύπνο.

5. Ολική αποχή= 1 φορά το μήνα

Καλές οι κρέμες και ο καθαρισμός κλπ κλπ όμως τι έπαθαν οι γυναίκες που δεν έβαζαν σχεδόν τίποτα πάνω στο πρόσωπό τους; Με βάση αυτό το σκεπτικό μία μέρα του μήνα που δεν έχω να κάνω τίποτα και δεν έχω προγραμματίσει καμία έξοδο κάνω αποχή. Ξυπνάω το πρωί και δεν πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι, δεν βάζω κρέμες και το βράδυ το ίδιο. Δεν πειράζω το πρόσωπό μου για μία ολόκληρη μέρα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι δεν θα μακιγιαριστώ, άρα δεν θα χρειαστεί να κάνω ντεμακιγιάζ, και γενικά δεν θα βγω πολύ για να εκθέσω το πρόσωπό μου. Θεωρώ πολύ σημαντική την περιποίηση του προσώπου και το να είμαστε συνεπείς σε αυτό όμως θεωρώ εξίσου σημαντικό να αφήνω το πρόσωπό μου ελεύθερο μία μέρα να εκκρίνει σμήγμα χωρίς να το ρυθμίσω, να βγάλει σπυράκια χωρίς να τα ενοχλήσω και γενικά να κάνει ό,τι θέλει!

Αυτά ήταν λοιπόν ό,τι κάνω πάνω κάτω για την περιποίηση του προσώπου μου αυτό το διάστημα. Να ξαναπώ βέβαια ότι πρόκειται καθαρά για το δικό μου τύπο δέρματος και για προσωπικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να πάρετε ιδέες αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι όλα αυτά κάνουν και είναι σωστά για όλες.
Να περάσετε μια τέλεια μέρα και θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Φιλάκια!

You Might Also Like

21 σχόλια

 1. Απαντήσεις
  1. ps ton xeimwna tin allazw me tin maska me portokali!dokimase tin ki autin!!

   Διαγραφή
  2. Κι εγώ το αγαπώ το αγγούρι! Το πορτοκάλι ίσως το έχω δοκιμάσει μία φορά! Θα το κοιτάξω πάντως! ;)

   Διαγραφή
 2. Ελπίζω και το δικό μου Cherrybox να έχει τη συγκεκριμένη κρέμα, πρέπει να είναι καλή! Την Atoprel εγώ τη χρησιμοποιώ για τα χέρια, πολύ καλή κρέμα. Και πολύ καλή ενυδατική μάσκα είναι αυτή με Βιταμίνη Ε απ'τα TBS! Πραγματικά φοβερή ενυδάτωση, ετοιμάζω και post σύντομα! Πολύ ωραία ανάρτηση Δεσποινάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χμμμ... το ελπίζω αν και κάθε μήνα έχει άλλα πράγματα απ' όσο ξέρω! Λογικά περίμενε κανένα αντηλιακό. Γενικά τα TBS δεν τα έχω σε εκτίμηση κυρίως σαν marketing και γι' αυτό είμαι λίγο αρνητική και με τα προϊόντα τους αν και κάποια μου αρέσουν πολύ! Πάντως θα την κοιτάξω τη μάσκα! :)

   Διαγραφή
  2. Αααα και επίσης εγώ χρησιμοποιώ το σαπούνι από Atorpel και μόλις συνειδητοποίησα ότι η φωτογραφία είναι άσχετη! :P

   Διαγραφή
  3. Και είδα ότι λες ότι πλένεις το πρόσωπό σου με παιδικό σαπούνι, αλλά κατάλαβα ότι μετά για ενυδάτωση βάζεις την Atoprel, ό,τι να'ναι δηλαδή. Αν είναι αντηλιακό θα το πετάξω στον τοίχο, όχι! Θα δούμε χαχαχαχα!

   Διαγραφή
 3. Πολύ ωραία ανάρτηση,την ευχαριστήθηκα!Αχ,βλέπω το πρόσωπό μου μέρα με τη μέρα να χαλάει και να μη στρώνει το foundation κι όλο σκέφτομαι τι παραπάνω να του κάνω!Μου έδωσες ιδέες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ το ίδιο έπαθα τον τελευταίο καιρό αλλά κάπως άρχισα να το φέρνω στα ίσα του σιγά σιγά! Ελπίζω να σε βοηθήσει κάτι από αυτά! :)

   Διαγραφή
 4. Από ότι κατάλαβα έχουμε σχεδόν ίδια επιδερμίδα(εννοώ μικτή προς λιπαρή με τάση για ακμή και πες μου αν κάνω λάθος! :P )
  Θα μπορούσα που λες όταν θέλω έξτρα ενυδάτωση,αν δεν έχω κάποια τέτοια κρέμα να έβαζα αμυγδαλέλαιο σε λεπτη στρώση και ελαφρύ μασάζ..Δεν βγάζει σπυράκια!Αλήθεια!!
  Και αυτό με το..."τίποτα" το κάνω και εγώ όταν με τρώει το σπίτι κάποιες μέρες!χιχι
  Το αφήνω και να ξεκουραστεί (άσε που ψιλοβαριέμαι κιόλας!)
  Αυτά τα λίγα!!!
  Πολύ ωραίο το ποστ!!(το ξεζούμισα!) :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ! :)
   Ναι πάνω κάτω έτσι είναι η επιδερμίδα μου όταν αποφασίζει να μην κάνει τα τρελά της! Το αμυγδαλέλαιο με φοβίζει λίγο μη μου αφήσει λίγδα. Το χρησιμοποιώ σε μάτια και χείλη αλλά σε όλο το πρόσωπο δεν το έχω τολμήσει. Θα το δοκιμάσω! ;)
   Πάντως κι εγώ το "τίποτα" από βαρεμάρα το ξεκίνησα αλλά είδα ότι δεν κάνει κακό! ;)

   Διαγραφή
  2. Χαχα εννοείται!Καμιά φορά κάτι καλό βγαίνει κι απ τη βαρεμάρα!!

   Μπορείς να το βάλεις το βράδυ και να το αφήσεις.Εγώ το έκανα και πίστευα ότι θα μαι σαν λαδοπόντικας το πρωί.Oμως όχι!Ήταν μια χαρά!Ήταν ελάχιστα λιπαρό κ αυτό μόνο στην μύτη(και δεν άφησε και λεκέ στο μαξιλάρι! ;) )

   Διαγραφή
 5. Πολύ ωραία ιδέα.. Διάβασα και το προηγούμενο ποστ!!
  Χρησιμοποιώ και εγώ την συγκεκριμένη μάσκα με πράσινο άργιλο.. :) Αλλά σε γενικές γραμμές ψιλοτεμπελιάζω να την βάζω δύο φορές την εβδομάδα.. χαχαχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ δεν ήμουν ποτέ συνεπής όμως τώρα την πήρα σε σωληνάριο αντί για φακελάκια και το έχω βάλει στη ρουτίνα μου! :)

   Διαγραφή
 6. πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα! ;)
  kiss...fancy~

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολύ όμορφες προτάσεις και ναι η σημαντικότερη είναι η τελευταία! μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπώ πράσινη άργιλο χύμα,και Apivita με αγγούρι αλλά και με πορτοκάλι για ενυδάτωση!Επίσης,κάνω κι εγώ αυτό με την αποχή,και 2-3 φορές το μήνα,κι είμαι μια χαρά!Μ'αρέσουν πολύ αυτές οι αναρτήσεις,ωραία προϊόντα..:D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτή η κρέμα της juliette armand είναι τόσο καλή έτσι?έχω ακούσει και γω τα καλύτερα και χρειάζομαι άμεσα μια καλή ενυδατική κρέμα και μάσκα!ωραίο post!Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή