Mini life update & comeback!

Για αρκετό καιρό πριν αποφασίσω την επιστροφή μου στο blogging αναρωτιόμουν ποια θα ήταν η ιδανική πρώτη ανάρτηση. Κάποιο review; Ή μ...Για αρκετό καιρό πριν αποφασίσω την επιστροφή μου στο blogging αναρωτιόμουν ποια θα ήταν η ιδανική πρώτη ανάρτηση. Κάποιο review; Ή μήπως κάποιο haul; Ίσως κάποιες προτάσεις ή αγαπημένα; Τελικά τίποτα από αυτά δεν βρήκα ιδανικό και έτσι αποφάσισα να σου μιλήσω για τους λόγους που χάθηκα σχεδόν ένα χρόνο και για μερικούς από τους στόχους μου τώρα που επέστρεψα στο ενεργό blogging.
Το 2015 πέρασε με μόλις 6 αναρτήσεις και η αλήθεια είναι ότι σταδιακά είχα αρχίσει να "αποχωρώ" από πολύ νωρίτερα. Λίγο η συνεχώς τεταμένη κατάσταση στα blogs που ομολογουμένως με ενοχλούσε πολύ, λίγο μερικές εταιρείες που "απαιτούσαν" πανηγυρικές και πάντα θετικές κριτικές των προϊόντων τους, λίγο οι καταστάσεις στη ζωή μου με έκαναν σιγά σιγά να αποστασιοποιηθώ. 
Πρώτα απ' όλα ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ bloggers και το κράξιμο μεταξύ μας, που δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς έχουμε να χωρίσουμε, με έχουν ξενερώσει αρκετά. Κράξιμο επί κραξίματος και κακίες και για ποιον λόγο; Τι σε αφορά δηλαδή εσένα αν μία κοπέλα με παραπάνω κιλά κάνει videos ή έχει blog ή αν κατά τη γνώμη σου δεν ξέρει να βάφεται όπως εσύ; Εσύ γιατί απλώς δεν κοιτάς τη δική σου δουλειά κι αν χρειάζεται βελτίωση; Επέλεξα να μη συμμετέχω σε πηγαδάκια τέτοιου τύπου, δημόσια και μη, και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει τόση ανάγκη να κατηγορεί τους άλλους. Καμία δεν είναι τέλεια αλλά όλες προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με όποιο τρόπο η κάθε μία επιθυμεί και μπορεί. Γενικά αν ο κάθε άνθρωπος κοιτούσε τη δουλειά του και το πώς να βελτιωθεί, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.
Αφήνοντας το αλληλοφάγωμα ας μιλήσουμε για τις εταιρίες. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από κοπέλες για το πώς θα επικοινωνήσουν με εταιρείες για να τους στείλουν δωρεάν προϊόντα αν φτιάξουν ένα δικό τους blog. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου είχε περάσει καν απ' το μυαλό όταν ξεκίνησα ότι θα συνεργαζόμουν με κάποια εταιρεία και θα λάμβανα προϊόντα για δοκιμή. Δυστυχώς πλέον τα pr samples είναι τόσο διαδεδομένα που πολλά νέα blogs ξεκινούν με αυτόν τον σκοπό και για άλλα παλιότερα έχει γίνει αυτοσκοπός. Η συνεργασία με τις εταιρείες σαφώς δεν είναι κατακριτέα. Είναι μέρος του παιχνιδιού και υπάρχουν πολύ επιτυχημένα blogs που συνεργάζονται με πολλές και μεγάλες εταιρείες αλλά υπάρχουν και blogs που χωρίς τις συνεργασίες αυτές είναι εξίσου επιτυχημένα. Επομένως αν ο στόχος είναι το ίδιο το blog, θα έρθουν πιθανόν και κάποιες καλές συνεργασίες και αν δεν έρθουν θα έχεις κερδίσει ένα σημαντικό ποσοστό των αναγνωστών σου.
Ξέφυγα λίγο αλλά ας επανέλθω. Τον τελευταίο χρόνο πριν σταματήσω το blogging δεχόμουν δέματα σχεδόν σε καθημερινή βάση και επέλεγα σε ποια θα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο. Υπήρχαν προϊόντα που δεν μου ταίριαξαν και επέλεξα να μη μιλήσω για αυτά. Μερικές εταιρείες όμως αποφάσισαν να με "ενοχλήσουν" και μάλιστα τακτικότατα για το πότε θα γράψω κάτι "καλό" για τα προϊόντα που δοκίμασα. Όμως κάπου εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε bloggers και όχι διαφημίστριες. Κάτι ακόμα που με παραξένεψε/ ενόχλησε με τις εταιρείες είναι ότι στο διάστημα της απουσίας μου συνειδητοποίησα από πρώτο χέρι ότι οι λίστες με τις συνεργαζόμενες bloggers δεν ανανεώνονται. Σε όλο το διάστημα της απουσίας μου έλαβα 3 δέματα με pr samples. 3 δέματα και είχα να γράψω μήνες. Γιατί μία blogger που παραμένει ανενεργή ή έχει σταματήσει τελείως το blogging να λαμβάνει προϊόντα ενώ σε μία νεότερη και ενεργή blogger δεν δίνονται ευκαιρίες για μία συνεργασία;
Τα δύο παραπάνω θέματα με επηρέασαν αρκετά από πολύ νωρίς και σταδιακά το ενδιαφέρον μου για το blogging μειωνόταν. Αυτό που όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν η ζωή μου έτσι όπως εξελίχθηκε τελευταία. Γενικά έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην καθημερινότητά μου εδώ και ένα χρόνο και αν και δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα ελεύθερο χρόνο, επέλεγα να μη τον διαθέσω εδώ. Επίσης αναθεώρησα σε προσωπικό επίπεδο τη σχέση μου με το χώρο της ομορφιάς και συνειδητοποίησα ότι η φούσκα της beauty addict έσκασε. Ομολογώ πως για ένα διάστημα είχα παρασυρθεί και ήθελα να βλέπω τα συρτάρια μου γεμάτα καλλυντικά. Η περίοδος αυτή έχει περάσει για μένα και είμαι πιο συγκρατημένη πλέον. Ίσως να πέρασα και μία ακραία φάση που ένιωθα μέχρι και λύπηση για τα χαοτικά, τεράστια boudoir και τα άπειρα καλλυντικά λόγω της σπατάλης χρόνου, χρημάτων και φαιάς ουσίας για πράγματα που θεωρούσα εντελώς ανούσια. Κι επιπλέον εκεί που οι συζητήσεις με τις φίλες μου (μη bloggers) ήταν κατά ένα 5% καλλυντικά δεν με ενδιέφερε πια να το συζητάω. Οπότε από αυτά καταλαβαίνεις ότι ένιωσα πως δεν ανήκω πλέον σε αυτό το χώρο και όλα αυτά συντέλεσαν σταδιακά στην αποστασιοποίηση μου. Χωρίς όμως να πάρω κάποια συγκεκριμένη απόφαση, απλά συνέβη.
Όλο αυτό το διάστημα που έλειπα συνειδητοποίησα κάποια πράγματα για τη σχέση μου με το beauty blogging. Πρώτα από όλα μου αρέσει πολύ και αντίστοιχα μου έλειψε επίσης πολύ η αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μου. Και νομίζω ότι είναι ο πιο βασικός λόγος της επιστροφής μου. Επίσης όντως δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ (μάλλον) τυπικό παράδειγμα "beauty junkie" (ελπίζω να μην παρεξηγηθείτε με τον όρο). Δεν θέλω να αγοράζω συνεχώς καλλυντικά, δεν θέλω να έχω 500 κραγιόν ή οτιδήποτε άλλο, το βρίσκω υπερβολικά τραβηγμένο. Καλώς το κάνουν όσες κοπέλες το κάνουν και νιώθουν καλά αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Μέσα από αυτό λοιπόν κατάλαβα ότι υπάρχουν τόσα πολλά θέματα για τα οποία μπορεί να μιλήσει μία beauty blogger και υπάρχουν αρκετές bloggers που δεν έχουν πέσει με τα μούτρα στις αγορές και παρόλα αυτά κάνουν πολύ ωραία πράγματα. Μάλλον όμως κάπου προς το τέλος είχα χάσει λίγο τη μπάλα με την οργάνωση και τη στοχοθεσία του blog μου οπότε δεν το έβλεπα τόσο ξεκάθαρα.
Και, αφού σε κούρασα αρκετά με αυτό το κατεβατό, θα καταλήξω στο ότι δεν έχω οργανώσει ακριβώς μέσα στο μυαλό μου τις αλλαγές που θέλω να κάνω αλλά χαίρομαι πολύ που επιστρέφω και ελπίζω να βρω με τον καιρό ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω εδώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις κανονικές αναρτήσεις και... καλώς σε βρήκα ξανά!
Θα ήθελα πολύ να μου πεις τη γνώμη σου για τη νέα λιτή εμφάνιση του blog. Προσωπικά τη βρίσκω προτιμότερη αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις. 


Και... Μην ξεχνάς να χαμογελάς και να περνάς όμορφα!
Σε φιλώ!      
You Might Also Like

14 σχόλια

 1. Πολύ χαίρομαι που διάβασα ποστ σου. Χαίρομαι που αποφάσισες να ξαναγράψεις ακόμα και αν δεν έχεις καταλήξει τι ακριβώς θα είναι αυτό. Άλλωστε το δυσκολότερο κομμάτι είναι να βρεις τι σε κάνει να παθιάζεσαι και τι πραγματικά σε εμπνέει ώστε να μείνεις πιστή σε αυτό. Δε χρειάζεται να γράφεις για προϊόντα. Αρκεί το κείμενο που θα δημοσιεύσεις να έχει αλήθεια, αγάπη και ποιότητα και αυτό το ποστ τα είχε και τα τρία... πολλά φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το τόσο όμορφο σχόλιο σου. Πάντα αυτό που ήθελα και προσπαθούσα ήταν να γράφω ποιοτικές και ουσιαστικές αναρτήσεις.Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε αυτή η ιδιαίτερη ανάρτηση. Φιλιά.

   Διαγραφή
 2. Δέσποινα μου, το κατεβατό σου όμως ήταν γεμάτο από αλήθειες και γεγονότα για όσα έυισες και δε για τα beuty blogs, που κάποτε είχα κι Εγώ αλλά τελικά αποφάσισα να το κλείσω γιατί δεν χωρούσα, δεν ανήκα σε αυτό το είδος και ανήκω στο γράψιμο. Εγώ θα σου πω καλώς όρισες και πάλι και σιγά-σιγά θα γραφεις αναρτήσεις που θα σε γεμίζουν για πράγματα που ταιριάζουν σε σένα. Όσο για την λιτή εμφάνιση κι εμένα μ' αρέσει!
  Τα φιλιά μου!

  Υ.Γ. Σε 'εέβλεπα' στο instagram, και χαίρομαι που θα σε διαβάζω και πα΄λι εδώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι ότι το beauty blog δημιουργήθηκε σε βάρος του "γραψίματος" και με στεναχωρεί αυτό αρκετά. Αλλά δεν μετανιώνω για αυτό το blog και δεν έχω στο μυαλό μου να του αλλάξω χαρακτήρα απλά θέλω να βρω τον τρόπο που ο κόσμος της ομορφιάς θα προσαρμοστεί στον δικό μου.
   Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

   Υ.Γ. Από τόσο που μου ζήτησες άδεια για να χρησιμοποιήσεις κάποια φράση μου αναμένω το βιβλίο σου με αγωνία. ;)

   Διαγραφή
  2. Μα αυτό έχει σημασία τελικά σε ό,τι κάνουμε! Να βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε όσο μπορούμε τα πράγματα να είναι προσαρμοσμένα σε μας, οπότε και στο beauty blog το ίδιο ισχύει!

   Όσο για τη φράση, θυμάμαι πολύ καλά (και χαίρομαι που το θυμάσαι κι εσύ!) και ελπίζω μέσα στο 2016 να δεις και το βιβλίο. Θα το μάθεις... Εξάλλου, εδώ γύρω είμαστε όλοι για να μοιραζόμαστε ...στιγμές!
   Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

   Διαγραφή
 3. Καλώς ήρθες και πάλι Δέσποινα! Καλά έκανες και πήρες το χρόνο σου. Χρειάζεται κι αυτό κυρίως για να βρούμε τι ακριβώς μας γεμίζει. Όσον αφορά στη μεγάλη κακεντρέχια ανάμρεσα στις bloggers πραγματικά είναι ένα θέμα που με λυπεί κι εμένα. Σκέψου πόσα θα μπορούσαμε να κάνουμε ενωμένες. Είναι πολύ λυπηρά τα υποτιμητικά βλέμματα, το ύφος, η υποκρισία, το φάγωμα. Αλλά επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά. Εγώ σαν Μαρία τι κάνω. Αυτό που επιλέγω να κάνω το κάνω καλά;Και από κει και πέρα με όποιον μπορείς και συνεργάζεσαι έχει καλώς. Καλό νέο ξεκίνημα σου εύχομαι! Με πολύ αγάπη και δημιουργικότητα! Φιλάκια κοπέλα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ!
   Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ποτέ να είμαστε ενωμένες σαν κοινότητα αλλά και η κάθε μία μόνη της χωρίς να κοιτάει πώς θα κράξει την διπλανή της θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα.
   Σημασία έχει να είναι η κάθε μία αυθεντική, ειλικρινής και να κάνει ποιοτική δουλειά που την εκφράζει.
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 4. Καλώς ήρθες!!! Πραγματικά λυπάμαι τους ανθρώπους ή τις bloggers που το μόνο που ξέρουν είναι να βγάζουν χολή. Εντάξει εσύ μπορεί να εισαι καλύτερη από εμένα αλλά με το να με κατακρινεις δεν σημαίνει ότι θα σε ανεβάσει κ άλλο τεσπα!!! Welcome backkkkkkk!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι. Ο καθένας πρέπει να κοιτάει να κάνει σωστά τη δουλειά του!
   Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

   Διαγραφή
 5. Πολύ ωραία ανάρτηση! Όντως αυτά τα "κατινίστικα" που συμβαίνουν στο beauty blogging νομίζω πως μόνο καλά δεν είναι, και θα ήταν 100 φορές καλύτερα όλη αυτή την ενέργεια να τη σπαταλούσαμε σε κάτι πραγματικά δημιουργικό - όπως το πώς θα βελτιωθούμε. Δυστυχώς οι εταιρίες κοιτάνε πώς να εκμεταλλευούν συνήθως την κατάσταση, και πώς θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφήμιση με μικρό κόστος. Οπότε είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ποιές είμαστε, και φυσικά αν δεν συμφωνήσουμε τελικά να μη δεχτούμε τη συνεργασία μαζί τους. Τέλος, όλες οι κοπέλες περνάμε κάποιες "φάσεις" no makeup, τουλάχιστον εγώ τελευταία δεν βάφομαι καθημερινά απλά δεν παραλείπω ποτέ τη skincare περιποίηση για να δείχνει όμορφο το δέρμα μου από μόνο του.
  Ελπίζω να μη σε κούρασα με το huge σχόλιό μου, welcome back και απόλαυσε το beauty blogging :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ! :)
   Χαίρομαι να διαβάζω μεγάλα σχόλια! ;)
   Γενικά πέρασα μια φάση no makeup & no skincare αλλά τώρα προσπαθώ να γίνω πάλι συνεπής στο δεύτερο...

   Διαγραφή
 6. Δεσποινακι, μας ελειψες και χαιρομαι παρα πολυ για την επανοδο σου! Εχω μπει και εγω στο χωρο του beauty blogging εδω και αρκετο καιρο και η αληθεια ειναι οτι, εχοντας επιλεξει να διαβαζω αναρτησεις και να βλεπω πολλα βιντεακια χωρις να κανω η να διαβαζω σχολια, δεν εχω ερθει σε τετοιο βαθμο αντιμετωπη με αυτη τη διαμαχη μεταξυ των bloggers. Πραγματικα ομως εχεις δικιο, δεν εχουμε κανενα λογο να κοιταμε περα απο την καμπουρα μας και θα ηταν προτιμοτερο να περιορισουμε την κριτικη μας στα προιοντα ομορφιας. Εξαλλου νομιζω οτι δεν υπαρχουν κανονες σε αυτο το χωρο, μερικες απο τις καλυτερες bloggers παγκοσμιως δεν ειναι ουτε προτυπα ομορφιας ουτε οι επιλογες τους στο μακιγιαζ και στα προιοντα περιποιησης μπορουν να καλυπτουν ολο τον κοσμο. Τελικα αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι η αυθεντικοτητα, το χιουμορ και η ποιοτητα γραφης.
  Και παλι, σου ευχομαι καλο νεο ξεκινημα με ο,τι επιλεξεις να ασχοληθεις! Υπεροχη και η λιτη εμφανιση του blog.
  xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ! <3
   Έτσι πιστεύω κι εγώ. Η κάθε blogger μπορεί να βρει το κοινό της και δεν χρειάζεται να συγκρινόμαστε με κανέναν αλλά να είμαστε ο εαυτός μας.
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 7. Καλώς ήρθες πάλι.Καίρια η ανάρτηση σου και ωμά ειλικρινής.Εύχομαι να βρεις την πορεία σου στο blog σου όπως εσύ επιθυμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή